Gevulde avocado met Hollandse garnalen
Bereidingstijd 5 minuten
Je hebt nodig
- 2 avocado
- Hollandse garnalen +- 200 gram
- Hangop of yoghurt 3 flinke scheppen (eetlepel)
- Citroensap van een verse citroen, of uit een flesje
- Sjalotje fijn gesneden
- Saltflakes of grof keuken zout
- Vers gemalen peper uit je molen
- Spezie Siciliane kruiden van Bella Italia
- Goede olijfolie E.V. Lia
- 2 theelepeltjes Worcester saus
- 2 flinke handen Rucola sla (optioneel)
Het maken van de vulling
- Was de avocado en halveer de avocado met een scherp keukenmes en verwijder de pit
- Schraap met een lepel het vlees van de avocado uit de schil en doe dit in een grote kom. De uitgelepelde schillen van de avocado bewaar je, deze ga je straks weer vullen met de vulling van garnalen. (Je kunt er voor kiezen om niet tot de schil het avocado vlees te verwijderen, zo hou je bij het nuttige van de maaltijd ook nog wat pure avocado smaak over en kun je dan met je lepeltje van de schil af schrapen. Persoonlijk vind ik dit lekker)
- Prak met een vork de avocado in de kom, het hoeft niet helemaal tot moes er mogen nog best wat stukjes inzitten.
- Maak het sjalotje schoon en snij in kleine stukjes (TIP TEGEN TRAAN OGEN; Neem een grote slok water en houd deze in mond tijdens het snijden)
- Voeg de gesneden sjalot en de Hollandse garnaaltjes toe aan de avocado.
- Voeg 3 grote scheppen hangop of yoghurt toe.
- Pers een halve citroen en doe het sap van de citroen in de kom.
- Voeg 2 theelepeltjes Worcestersaus toe.
- 2 eetlepels kruiden van Bella Italia Spezie Siciliane herbs toe.
- Vers gemalen peper en wat zoutflakes naar smaak toevoegen
- Meng het geheel goed door elkaar in de kom en vul met een eetlepel je avocado schillen.
- Variatie tip; Neem 2 flinke handen rucola sla en hak deze fijn, de rucola stukjes kun je ook door je vulling doen. Geeft je vulling nog meer pit
Smullen maar!