Olijf en marmer zijn twee van de meest onderscheidende elementen van de Griekse cultuur van de oudheid tot nu. We zijn tachtig jaar geleden begonnen met het kweken van deze heilige boom en zijn vruchten op een plaats die Marmaro heette (betekent marmer in het Grieks) en lag tussen de dorpen Olynthos en Kalyves, in Chalkidiki. MARMARO Olijfolie behoort tot de variëteit "Chondroelia of Chalkidiki", die vooral bekend staat om zijn grote, glanzende en groene olijven die met de hand worden geoogst. Dit soort olijfolie heeft een lage zuurgraad maar zit vol met polyfenolen (antioxidanten) die gunstig zijn voor de gezondheid en bovendien ziekten kunnen voorkomen. Olijven worden geplukt in onze geïrrigeerde olijfgaarden, die een jaar lang worden verzorgd om Agoureleo te produceren (vroege oogst olijfolie van onrijpe olijven). Door de jaren heen hebben onze ervaring en respect voor de olijfbomen ervoor gezorgd dat MARMARO Olijfolie het beste product in zijn soort is.

 

Bron: marmaro